Etherische oliën

Etherische oliën zijn een geschenk van de natuur. Ze worden op natuurlijke wijze uit de zaden, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten gewonnen. Natuurlijk ken je de geur van roos, lavendel of van de verschillende kruiden die in de keuken gebruikt worden.

Op die manier heb je al kennis gemaakt met de aromatische kwaliteiten van etherische oliën. Elk plantenaroma heeft zijn specifieke geur en eigenschappen die op een milde wijze op een of meerdere organen van het lichaam inwerken. De geuren hebben een ontspannende en helende werking op lichaam en geest.

Door de eeuwen heen zijn aromatische oliën gebruikt om hun geneeskrachtige werking, voor mentale stimulering en om het leven te veraangenamen.Een massage met deze oliën geeft door de geur en de werking van de verschillende oliën nog meer ontspanning en herstel in je spieren en helpt je om tot rust te komen. Door de basisolie doen we een paar druppels van de geur die bij jou past.

We kiezen een geur die jou aanspreekt, waar je vrolijk van wordt, die je gedachten tot rust doet komen, je de kracht en zelfvertrouwen geeft om vol goede moed door te gaan, een combinatie die jouw spieren het beste kan ontspannen of een olie met een pijnstillende en afvoerende werking om pijnlijke spieren sneller te laten herstellen. De zuivere etherische oliën maken van een sport- of ontspanningsmassage een bijzondere ervaring.